Regional brytningstid. Tema 3

Samverkan

Digitalt seminarium 20 januari kl 9-12

Det regionala utvecklingsuppdraget är i förändring. Vad innebär det för samverkan och samhandling?

  • Kan regeringen styra regional samverkan? En introduktion till det regionala samverkansuppdraget av Lars Niklasson, biträdande professor i statsvetenskap vid Linköpings universitet.
  • Strategisk samverkan mellan region och kommuner. Johan Wänström, Linköpings universitet, presenterar en ny studie. Studien kommenteras av Andreas Capilla, Mjölby kommun, Monica Johansson, regionstyrelsens ordf. Region Sörmland, och Niklas Gandal, Region Västerbotten.
  • Om samverkan mellan regionen och staten. Ett samtal om samverkan mellan regionerna och statliga aktörer mellan Lina Holmgren, Region Gotland, Peter Ehn, Statskontoret, Martin Olauzon, Tillväxtverket och Anna Olofsson, Länsstyrelsen Örebro.

Förmiddagens program som PDF

Seminariet är öppet för alla Reglabs medlemmar och partner som är med i lärprojektet. Tema 3 är del av serien Regional brytningstid och vi förutsätter att du som deltar har tagit del av materialet från tidigare tillfällen.

Obs! Alla deltagare måste anmäla sig. Sista anmälningsdag: 15 januari.
Respektera anmälningstiden! Vi har problem med för många sena anmälningar och Reglabs mötesadministration räcker inte till för detta. Vi har inte möjlighet att ta emot anmälningar som kommer i sista minuten.

Workshop/samtal kl 13-16

Inför eftermiddagens workshop: Tänk tillbaka på de senaste sex månaderna, och fundera på situationer när du har samverkat med andra aktörer i jobbet. Om du är regional företrädare, fokusera på samverkan med kommuner. Välj två tillfällen när samverkan fungerat bra och två tillfällen när det fungerat dåligt. Vad karaktäriserar respektive tillfällen? Ser du mönster?

Obs! Endast för de två föranmälda deltagarna.

Program för både för- och eftermiddag

ANMÄLNINGSLÄNK TILL WORKSHOP

Eget arbete

Hemuppgiften till nästa träff presenteras under workshopen.

Här finns hemuppgiften från förra träffen.