Reglabs årskonferens 2023

Välkommen till Sveriges största mötesplats för regionala utvecklare! Nu är det dags att ses på riktigt igen efter två år av digitala möten. Vi ses på Reglabs årskonferens den 15-16 mars i Göteborg, på Lindholmens conference med Västra Götalandsregionen som värd.

Årskonferensen 2023 blir en stor studiecirkel i återvinning och återbruk, smarta samarbeten och nygamla lösningar. Vi utforskar den cirkulära ekonomin: Vilken roll ska regionen ta för att lämna linjär slitochsläng och röra sig mot en hållbar utveckling? Vad behöver vi lära nytt, och vilka gamla verktyg ska vi förkasta?

De tre studiebesöken startar kl 10 den 15 mars. Studiebesöket AI Sweden blev snabbt fullt och har nu öppnat för anmälan till en andra omgång kl 11.

PROGRAM båda dagarna

Läs mer om STUDIECIRKLARNA 15 mars

Läs mer om LÄRPASSEN 16 mars

På Reglabs årskonferens träffar du kolleger från hela landet, forskare och företagare inom cirkulär omställning. Du kan ta del av:

  • Bläckfisken har en hjärna i varje arm. Josefina Sallén, ledare för cirkulär omställning på Rise, om hur vi jobbar tillsammans för en cirkulär framtid.
  • Varför gör vi sånt som skadar klimatet fast vi vet att vi inte borde? Maria Wolrath Söderberg, Södertörns högskola, expert på retorik och klimatargumentation.
  • Re:sculpture. Ett allkonstverk som skapas under Årskonferensen tillsammans med konstnärerna Emma Ströde och Maryam Javidmehr.
  • Textile Movement – mobilisering för ett cirkulärt samhälle. Adrian Zetraeus, Borås science park.
  • Tillsammans i nya cirklar. Sandra Sundbäck, vd Paper Province och Anders Olsson, Region Värmland. 
  • Cirkulära möbler  så kan regionen påverka en bransch. Birgitta Nilsson, Västra Götalandsregionen, regionutvecklare cirkulära affärsmodeller.
  • För att få det att hända! Cirkulär omställning genom offentlig upphandling. Sigrid Petterssén, Region Gävleborg, projektledare Upphandlingsdriven hållbarhet.
  • Cirkulär ekonomi i praktiken. Lindha Feldin, strateg i cirkulär ekonomi, Region Halland. 
  • Hållbara livsmiljöer i glas och trä – lärdomar från Småland. Linda Kummel, Rise, processledare för Smart housing Småland.

Som vanligt bjuder Reglabs medlemmar och partner in till ett stort antal lärpass. Bland annat om hur hållbarhetsmålen har förändrat regional utveckling, om styrning och samverkan i det regionala utvecklingsansvaret, om cykelförhandlingar, landsbygdsglasögon, trösklar för cirkulära företag och mycket annat.

Boka din plats 15-16 mars.

Välkommen, vi ses i Göteborg!