Repris: AI i regional utveckling

OBS: Inställt på grund av för få anmälda. Information skickas till de som anmält sig.

Kan en AI skriva nästa RUS? Eller fixa dokumentation och anteckningar från alla våra möten?
Om du är nyfiken på vad artificiell intelligens är och hur det kommer att påverka det regionala arbetet, välkommen till Reglabs studiecirkel AI i regional utveckling!
I november kör vi en repris på sommarens studiecirkel; vi testar AI-verktygen alla pratar om och diskuterar vad de innebär för vår vardag.

Hur kan de nya AI-verktygen användas för att förenkla arbetet med regional utveckling? Reglab bjuder in till en studiecirkel den 15 och 17 november om de nya verktyg som alla pratar om: ChatGPT (text), MidJourney och Dall E (visualisering) och ljud-till-text och text-till-ljud-tjänster.

Vi provar hur AI-verktygen fungerar, för att sedan diskutera om och hur de kan vara till nytta, för regionen och för regionala utvecklare. Inga förkunskaper krävs. Max Valentin, Fabel, är vår guide. Han har tidigare bland annat varit ledare för Reglabs lärprojekt Digital verksamhetsutveckling.

Studiecirkeln har två delar:

  • Regionalt AI-hack. Vi öppnar datorn, loggar in och testar handgripligen hur de nya verktygen fungerar. Vi träffas fysiskt på SKR i Stockholm onsdag den 15 november kl 10-15, kaffe från 9.30. Länk till programmet som PDF.
  • Reflekterande samtal. Vi tar del av några artiklar/poddar om AI och diskuterar hur de nya verktygen kan påverka oss som individer, som organisationer och i arbetet med regional utveckling. Vi träffas digitalt fredag den 17 november kl 9-12. Länk till programmet som PDF.

Anmälan. Du kan anmäla dig till båda träffarna eller enbart den digitala. Möteslänk skickas till dem som anmält sig.
Att delta i båda träffarna kostar 1 000 kr/person, att delta enbart i den digitala studiecirkeln kostar 500 kr/person.

Länk till inbjudan som PDF.

Inför studiecirkeln vill vi att du tar del av följande material:

Registrera gärna ett konto på ChatGPT eller Bing och prova verktyget.

Fördjupning för den som vill veta ännu mer:

Här finns dokumentationen från den förra studiecirkeln om AI i regional utveckling. Du hittar dem via denna länk.