Regional brytningstid arkiv

I Regional brytningstid har Reglabs medlemmar diskuterat det regionala utvecklingsuppdraget i en tid av samhällsomställning, pandemi och 21 regioner med samma uppdrag. Vilka mandat och vilken kapacitet har Sveriges regioner att möta förändringarna?

Politikområdets historia, samverkan och ledarskap & styrning, är teman som Regional brytningstid fördjupat sig i. Liksom framtidsfrågorna: Vilka nya arbetssätt behövs? Och vad kommer att prägla framtidens demokrati?

Många har bidragit i samtalet: forskare, regionpolitiker, nationella experter och samverkanspartner. Allra mest har regionala utvecklare från hela landet funderat och diskuterat kring sitt uppdrag.

Här kan du ta del av deras tankar och idéer. På nedanstående sidor har vi samlat material från ett års arbete med Regional brytningstid. Vi hoppas att intervjuerna, övningarna och föreläsningarna kan användas igen, i nya sammanhang.

  • Workshopar. Här hittar du allt material från våra sju tematräffar.
  • Inspiratörer. Här finns PPT-presentationer, filmer och studier/rapporter från våra inspiratörer och föreläsare.
  • Fördjupning. Här har vi samlat alla diskussionsfrågor, fördjupningsövningar och hemuppgifter, och exempel på hur deltagarna jobbat med frågorna.

Botanisera och hitta något användbart!

Mer material om regional utveckling finns också på Reglab play. Om du vill veta mer, eller behöver hjälp att hitta rätt – fråga dina kolleger som var med i Regional brytningstid.