Här är politikerna som Sverige skickar till Bryssel

Socialdemokraterna, fem mandat.

Heléne Fritzon, 58 år, Kristianstad.

Partiets toppkandidat. Före detta migrationsminister och tidigare kommunalråd i Kristianstads kommun. Har varit ledamot av Regionkommittén inom EU. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Johan Danielsson, 36 år, Stockholm.

LO:s fackliga kandidat. Arbetar som EU-samordnare på LO. Var den fjärde mest kryssade socialdemokraten i förra EU-valet 2014, men kryssen räckte inte till den gången. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Jytte Guteland, 39 år, Stockholm.

EU-parlamentariker och före detta SSU-ordförande. Har en magisterexamen i nationalekonomi. Var en av huvudförhandlarna för revideringen av EU:s utsläppshandelssystem (EU-ETS).

Erik Bergkvist, 54, Umeå.

Regionråd i Region Västerbotten, där han är ordförande i regionala utvecklingsnämnden. Ledamot i Socialdemokraternas partistyrelse. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Evin Incir, 34 år, Uppsala.

Biträdande internationell sekreterare i partiet. Tidigare generalsekreterare i Socialistiska ungdomsinternationalen. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Moderaterna, fyra mandat

Tomas Tobé, 41 år, Tyresö.

Partiets toppkandidat i valet. Riksdagsledamot, tidigare partisekreterare och rättspolitisk talesperson för Moderaterna. Gruppledare i EU-nämnden. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Jessica Polfjärd, 48 år, Västerås.

Riksdagsledamot som också varit partiets gruppledare i riksdagen. Numera också Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Jörgen Warborn, 50 år, Varberg.

Riksdagsledamot, tidigare företagare som startat och drivit bland annat datorbutik och webbhotell. Kommunstyrelsens ordförande i Varberg åren 2011-2014. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Arba Kokalari, 32 år, Stockholm.

Kommunikatör som arbetar som globalt pressansvarig på Electrolux. Tidigare kommunpolitiker i Stockholm och politiskt sakkunnig på Utrikesdepartementet. Har varit vice ordförande för Europeiska folkpartiets ungdomsförbund,  YEPP. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Sverigedemokraterna, tre mandat

Peter Lundgren, 56 år, Gnosjö.

EU-parlamentariker som valdes in i parlamentet 2014. Har arbetat som lastbilschaufför i över 30 år. SD:s toppkandidat i valet.

Jessica Stegrud, 48 år, Vellinge.

Business controller. Karriären som politiker inleddes genom debattinlägg på Facebook och på debattsajten Ledarsidorna. Kontaktades av SD och blev senare medlem i partiet samma dag som hon utsågs till partiets andranamn i EU-valet. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Charlie Weimers, 36 år, Bryssel. Före detta kristdemokrat som haft en mängd uppdrag inom KD, bland annat som förbundsordförande för KDU, politiskt sakkunnig hos Göran Hägglund samt stabschef för Lars Adaktusson i Europaparlamentet. Gick med i SD september 2018. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Kristdemokraterna, två mandat

Sara Skyttedal, 32 år, Linköping.

Partiets toppkandidat. Kommunalråd i Linköping, tidigare KDU-ordförande. Har varit vice ordförande för Europeiska folkpartiets ungdomsförbund, YEPP. Kandiderade för KD i Europaparlamentsvalet både 2010 och 2014. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

David Lega, 45 år, Göteborg.

Kommunalråd i Göteborg med en bakgrund som paralympier, entreprenör och föreläsare. Var andre vice partiordförande för Kristdemokraterna åren 2012–2015. Deltog i två paralympiska spel 1996, 2000. Slog 14 världsrekord i simning åren 1995–2000. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Miljöpartiet, två mandat.

Alice Bah Kuhnke, 47 år, Nacka.

Riksdagsledamot och före detta kultur- och demokratiminister. Partiets toppkandidat. Tidigare tv-programledare, samt hållbarhetschef på teknikkonsultbolaget ÅF och generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Pär Holmgren, 54 år, Uppsala.

Naturskadespecialist, meteorolog. Jobbade som meteorolog på SVT i 20 år. Bakgrund som officer i Försvarsmakten. Var 2010–2012 ledamot i Naturskyddsföreningens riksstyrelse. Naturskadespecialist på Länsförsäkringar sedan 2015. Klev in i politiken vintern 2018. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Centerpartiet, två mandat.

Fredrick Federley, 41 år, Björbo.

EU-parlamentariker för partiet sedan 2014 och partiets toppkandidat. Före detta riksdagsledamot. Förbundsordförande i Centerpartiets ungdomsförbund 2002, numera Centerpartiets andre vice partiordförande. Vice ordförande för Alliansen liberaler och demokrater för Europa.

Abir Al-Sahlani, 43 år, Stockholm.

Riksdagsledamot åren 2010-2014 samt 2018-2019. Kom till Sverige som 15-åring, som ensamkommande flykting från Irak. Har varit politiskt sakkunnig i riksdagen för Centerpartiet med ansvar inför utrikesutskottets kommittéarbete. Utbildad systemvetare. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.

Vänsterpartiet, ett mandat.

Malin Björk, 47 år, Bryssel.

Vänsterpartiets nuvarande EU-parlamentariker samt toppkandidat i årets val. Feministisk aktivist som var med och startade och drev det feministiskt-lesbiska nätmagasinet Scumgirls och den webbaserade feministiska nyhetsbyrån Penelopes. Har arbetat i Bryssel i över tio år som politisk funktionär och aktivist i kvinnorörelsen.

Liberalerna, ett mandat.

Karin Karlsbro, 48 år, Stockholm.

Hållbarhetschef hos Fastighetsägarna Stockholm. Har en bakgrund som jurist. Karlsbro var förbundsordförande för Liberala ungdomsförbundet 1995-1997. Senare partiets kanslichef och politisk sakkunnig hos Nyamko Sabuni. Blev partiets toppkandidat efter att Cecilia Wikström strukits några månader innan valdagen. Har inte suttit i Europaparlamentet tidigare.