Studiebesök

SPARK – global konkurrenskraft i svensk industri

Välkommen till SPARK, en plattform för kontinuerlig samproduktion mellan Tekniska högskolan och våra partnerföretag. Syftet är att stödja utvecklingen av ökat kunskapsinnehåll i processer och produkter, vilket i sin tur kommer att bidra till att stärka den globala konkurrenskraften för svensk industri. Vi ser att forskning och utbildning inom SPARK grundas på behoven hos både regionala och andra svenska företag. Därför utgör samproduktion själva kärnan i SPARKs verksamhet

Vi träffas i entréhallen på Science Park Towers kl 9.45 för en kort promenad över gatan. Studiebesöket startar kl 10.00

Södra Munksjöstaden – ny stadsdel växer fram

Redan 2008 antogs en stadsbyggnadsvision för centrala Jönköping. Det var en modig och långsiktig vision att skapa en hållbar förtätning av staden. Man ville också undersöka hur man bäst skulle kunna utnyttja vattnet mitt i stan, den vackra Munksjön. Utöver det skulle hänsyn tas till eventuella nya transportförbindelser och ett logistiknav kring E4:an. Nu står den första etappen klar och man blickar fram mot nästa – följ med och inspireras av staden som växer fram!

Vi möts i entréhallen på Science Park Towers kl 9.30 för gemensam bussresa. Studiebesöket startar kl 10.00. 

Råslätt – för trygghet och attraktivitet i miljonprogram

Råslätt benämns av Polisen som ett så kallat prioriterat område. Nu satsar Vätterhem, det kommunala fastighetsbolaget, en miljard på att utveckla platsens attraktivitet. Stadsdelen Råslätt byggdes i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet som en del av miljonprogrammet. Långsiktighet och målmedvetenhet är ledorden för att skapa en trygg och attraktiv plats att leva, verka och bo på. Med 300 nya villor, radhus och lägenheter, tillsammans med ett starkt civilsamhälle och samarbete med Jönköpings University kring studentbostäder för internationella studenter, skapas mervärde för verksamheter och boende i och runt området.

Vi möts i entréhallen på Science Park Towers kl 9.30 för gemensam bussresa. Studiebesöket startar kl 10.00.