STUDIEBESÖK

Visualiseringscenter – en hisnande resa i universum

Med hjälp av OpenSPace 3D tas vi med på en hisnande resa ut i rymden och universum i en domföreställning. Domens filmduk är kupolformad och täcker i stort sett hela synfältet. Du är helt omsluten av bild och ljud i 360° vilket är en fantastisk upplevelse.

Under början av 2019 genomfördes en omfattande uppgradering i domen på Visualiseringscenter. Efter uppgraderingen klassas domen som världens mest tekniskt avancerade dom med nya 6P-laserprojektorer, nya 3D-glasögon och en magisk upplösning på 8K. Uppgraderingen finansierades av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

På Visualiseringscenter C är domen huvudattraktionen. Efter föreställningen finns tid att själv ta del av de utställningar som finns på Visualiseringscenter C.

Östergötland har en lång historia av framstående forskning inom området visualisering och bildanalys. Bland de östgötska uppfinningarna finns visualiseringsbordet, som bland annat används för virtuella obduktioner och har öppnat upp för helt nya möjligheter att studera människokroppen.

I dag finns tre forskningsmiljöer inom visualisering och bildanalys som håller absolut världsklass; laboratoriet för datorseende, Visualiseringscenter C och Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering, CMIV.

Tid: Torsdag 10 februari kl 13:30-14:15

Plats: Visualiseringscenter C finns på Kungsgatan 54 i industrilandskapet. Från konferenslokalen är det en promenad på ca 300 meter.