Ny i Norden - vägen till arbete

Nordens välfärdscenter bjuder in till konferens.

En av de stora utmaningarna idag är hur vi bäst tar tillvara på flyktingars och utrikesföddas kompetens. Den 17 oktober arrangeras en nordisk konferens i Malmö där kommuner och organisationer som lyckas korta vägen till jobb berätta om hur de arbetar. Vi presenterar aktuell forskning över vad som visat sig fungera i praktiken och lyfter exempel på hur man fått till effektiva samarbeten mellan kommuner, näringsliv och civilsamhället.

Konferensen syftar till att underlätta kunskapsutbyte och nätverkande mellan aktörer som arbetar med integration. Fokus ligger på lärande exempel från olika verksamheter som visat sig vara effektiva för att underlätta för flyktingar att komma i arbete.

Målgrupp
Tjänstemän på kommunal, regional och nationell nivå, politiker, NGOs.

Program
Följ denna länk för att se det preliminära programmet.

Konferensen arrangeras på Clarion Hotel & Congress Malmö Live, som ligger i de centrala delarna av Malmö, precis intill Centralstation.

Anmälan
Länk till anmälningsformuläret

Konferensen är gratis men antalet platser är begränsade

Har du frågor om konferensen eller vill veta mer om vårt arbete kring integration av flyktingar och nyanlända i de nordiska länderna? Besök gärna vår hemsida www.integrationnorden.org eller kontakta Kristin Marklund, kristin.marklund@nordicwelfare.org eller Helena Lagercrantz, helena.lagercrantz@nordregio.org