Fler statliga jobb och bättre service i Västernorrland

Innan sommaren 2018 ska också den statliga servicen öka genom tio nya servicekontor i särskilt utsatta områden och i glesbygd, varav ett i Kramfors.

De nya statliga jobben skapas genom att den nya myndigheten för digitalisering av offentlig sektor ska lokaliseras till Sundsvall. Dessutom ska Statens servicecenter omlokalisera viss del av sin verksamhet till Sollefteå. Besluten fattas på torsdag och är en del av regeringens ambition att öka den statliga närvaron i hela landet.

Samtidigt ska den statliga servicen förbättras runt om i landet. I dag meddelas att Skatteverket, Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan kommer att öppna 10 nya servicekontor. Inriktningen är att dessa ska öppna i Kramfors, Jokkmokk, Malung-Sälen, Sorsele, Vimmerby, Överkalix samt förstärka den statliga servicen i Brandbergen, Haninge, stadsdelen Vivalla i Örebro, stadsdelen Rosengård i Malmö och stadsdelen Angered i Göteborg. Kontoren ska öppnas senast 30 juni 2018.

Från och med 2019 skapas en samlad serviceorganisation för lokal statlig service. En utredare har i uppdrag att presentera en plan för hur fler myndigheters service kan kopplas till den kommande samlade serviceorganisationen och på vilka ytterligare platser servicekontor bör öppnas.

Läs artikeln i sin helhet här.