Årskonferens 2020

Det krävs radikala förändringar om vi ska klara utmaningen att nå en hållbar utveckling. Det krävs inte bara ny teknik och smarta innovationer, det krävs också nya regelverk och att vi förändrar vår livsstil. 

Sverige vill ta ledningen i förverkligandet av Agenda 2030 – vad innebär det för regional utveckling? Hur kan regionerna skynda på utvecklingen till ett hållbart samhälle? Och vad betyder omställning för oss personligen?

Temat för Reglabs årskonferens den 11-12 mars 2020 är Omställning! Några av de inspiratörer du kommer att träffa är:

  • Sarah Emond, chef för FNs nya globala innovationscentrum i Lund
  • Maria Wetterstrand, vd, Miltton Purpose
  • Darja Isaksson, generaldirektör på Vinnova, som ställt om sin verksamhet med utgångspunkt i Agenda 2030.
  • John Holmberg, professor, leder forskargruppen Navigating sustainability transitions, grundare av Chalmers challenge lab och Space for change institute.
  • Kali Andersson, psykolog, miljöaktivist och permakulturdesigner på Klimatpsykologerna. Specialiserad inom klimatångest och miljökommunikation.
  • Cecilia Solér, Göteborgs universitet, som forskar om hållbar konsumtion.
  • Pernilla Hagbert, KTH, en av forskarna i projektet Bortom BNP-tillväxt – Scenarier för hållbart samhällsbyggande
  • Jana Söderberg, civilekonom, samtalsterapeut och fd elitidrottare talar om individens hållbarhet och neuroledarskap, dvs konsten att leda sig själv och sin organisation.

Glitter och glamour!
I Visby är det 10-årsjubileum för Reglabs årskonferens, och det ska vi självklart fira. Middagen på onsdag kväll blir en glittrande FEST! 

Studiebesök på onsdag förmiddag
På onsdag förmiddag erbjuder Region Gotland studiebesök för alla deltagare: två stadsvandringar i Visby – en med temat jämställdhet och en med kulturarvet i fokus. Man kan också välja en busstur till norra Europas största bräckvattenverk och lära sig mer om vattenförsörjning eller inspireras av Fenomenalens arbete med Agenda 2030. Läs mer om studiebesöken här.

Lärpass på torsdagen
Som vanligt bjuder bjuder Reglabs medlemmar och partner på regionala aktualiteter i ett 20-tal lärpass på torsdagen. Läs mer om lärpassen här.

Cykla med Max och res klimatsmart till Gotland!
Du vet väl att det går att resa klimatsmart till Gotland, sträckan Nynäshamn–Visby trafikeras med ny LNG-färja vilken reducerar CO2 utsläppen med 20 procent, läs mer här om Destination Gotlands hållbarhetsarbeteMax Valentin är värd för Årskonferensen 2020, tillsammans med Eva Moe. På måndag den 9 mars tar Max cykeln från Gullmarsplan i Stockholm och cyklar i ca 3,5 timme till Nynäshamn, där Gotlandsfärjan väntar. Har du lust att hänga med? Hör av dig till Max!

Mötionera
Mötionera är ett initiativ från Företagarna Gotland. Varje onsdagsmorgon under sommarhalvåret samlas en stor skara personer verksamma inom offentlig verksamhet och det gotländska näringslivet till en rask morgon promenad i Visby innerstad. Under turen byter man promenadkompis ett par gånger och breddar sitt nätverk samtidigt som man får frisk luft. Under ett stopp på Kyrkberget ger någon en kort presentation från en organisation eller ett projekt. Den 11 mars kommer Länsförsäkringar Gotland och berättar om projektet MindShift, som främjar psykisk hälsa.

Start: kl 09.00 den 11/3 vid Kruttornet, ca 1 timme

Vi ses på Wisby strand i Visby den 11-12 mars 2020. All praktisk information finns nedan. Anmäl dig redan nu!

VÄLKOMMEN!