Årskonferens 2020

Det krävs radikala förändringar om vi ska klara utmaningen att nå en hållbar utveckling. Det krävs inte bara ny teknik och smarta innovationer, det krävs också nya regelverk och att vi förändrar vår livsstil. 

Sverige vill ta ledningen i förverkligandet av Agenda 2030 – vad innebär det för regional utveckling? Hur kan regionerna skynda på utvecklingen till ett hållbart samhälle? Och vad betyder omställning för oss personligen?

Temat för Reglabs årskonferens den 11-12 mars 2020 är Omställning! Några av de inspiratörer du kommer att träffa är:

  • Per Olsson, forskare i hållbar utveckling på Stockholm Resilience Centre
  • Darja Isaksson, generaldirektör Vinnova
  • John Holmberg, professor i fysik resursteori och ledare för Chalmers challenge lab
  • Cecilia Solér, Göteborgs universitet, som forskar om hållbar konsumtion.
  • Pernilla Hagbert, KTH, en av forskarna i projektet Bortom BNP-tillväxt – Scenarier för hållbart samhällsbyggande

Studiebesök på onsdag förmiddag
På onsdag förmiddag erbjuder Region Gotland studiebesök för alla deltagare: två stadsvandringar i Visby – en med temat jämställdhet och en med kulturarvet i fokus. Man kan också välja en busstur till norra Europas största bräckvattenverk och lära sig mer om vattenförsörjning eller inspireras av Fenomenalens arbete med Agenda 2030. Läs mer om studiebesöken här.

Lärpass på torsdagen
Som vanligt bjuder bjuder Reglabs medlemmar och partner på regionala aktualiteter i ett 20-tal lärpass på torsdagen. Läs mer om lärpassen här.

Cykla med Max till Gotland!
Max Valentin är värd för Årskonferensen 2020, tillsammans med Eva Moe. På måndag den 9 mars tar Max cykeln från Gullmarsplan i Stockholm och cyklar i ca 3,5 timme till Nynäshamn, där Gotlandsfärjan väntar. Har du lust att hänga med? Hör av dig till Max!

Vi ses på Wisby strand i Visby den 11-12 mars 2020. All praktisk information finns nedan. Anmäl dig redan nu!

VÄLKOMMEN!