Rurban region ws4

Temat för workshop 4 är rurbant utvecklingsarbete.

  • Vilka metoder finns i dag för att arbeta med hela regionens utveckling? Vilka erfarenheter finns och vad kan vi lära av varandra?
  • Vad kan vi lära av andra länder?
  • Hur går vi vidare i arbetet på hemmaplan? Vilka möjligheter, hinder och vägval är aktuella att jobba vidare med? Hur skapar vi helhetssynen i utvecklingsarbetet?

Nästa träff

Plats: Folkungagatan 90 konferens & Möten. Hitta hit.

Tid:  Vi startar med lunch kl. 12.00 den 28 augusti och avslutar med lunch med start kl. 12.30 den 29 augusti. Den 28 augusti äter vi gemensam middag på SKL:s restaurang ”Tolvan”, Hornsgatan 20, Stockholm. Hitta hit.

Anmälan: på knappen till höger senast 14 augusti

Under vår sista träff ska vi gemensamt försöka landa de frågor vi utforskat i lärprojektet.  Vi kommer att hjälpas åt att summera och formulera rurbana perspektiv, vad vi lärt oss och hur vi kan gå vidare och utveckla arbetet på hemmaplan. Inledningsvis kommer vi också att fylla på med ytterligare några perspektiv. Vi gästas av Josefina Syssner, Linköpings universitet som bland annat forskar på politik och planering i kommuner som krymper. Vi välkomnar också tillbaka Lukas Smas, Stockholms universitet som tar med oss på en internationell utblick kring olika länders sätt att organisera och styra samhällsplanering.

Programmet skickar vi ut under vecka 33.

Hemuppgift inför W4!

Syftet med hemuppgiften är att repetera det vi pratat om och påbörja tankearbetet med de frågeställningar som vi kommer att jobba med under våra sista workshopdagar tillsammans.

Hemuppgiften består denna gång av repetition, reflektion och av att svara på fem frågor i ett digitalt svarsformulär. Det går bra att svara enskilt eller i grupp. Vi kommer sedan att arbeta vidare med frågorna tillsammans när vi ses. Det finns också en andra uppgift, för er som jobbar vidare med tidigare hemarbeten eller som vill göra någon av de tidigare uppgifterna som ni inte testat än.

Instruktioner för hemuppgiften hittar du här. Vi behöver era svar och eventuella redovisningar senast 16 augusti!