Rurban region WS2

Nästa gång tittar vi på vad som präglar relationerna mellan stad och land idag och vi fortsätter att tillsammans utmana traditionella perspektiv på stad, land, ekonomisk utveckling m.m.. Vi gästas denna gång av två forskare – Elisabeth Wollin Elhouar, lektor i etnologi vid institutionen för historia och samtidsstudier på Södertörns högskola samt Lina Bjerke, adjungerad universitetslektor vid Centrum för entreprenörskap och regional utveckling , Internationella Handelshögskolan, Jönköpings universitet.

Datum: 14 mars, 10-17 (kaffe från 09:30)
Var? Folkungagatan 90, Stockholm. Hitta hit

Hemarbete 
Inför workshop 2 så finns möjlighet att göra en hemuppgift. Syftet är att samla in kunskap och utveckla lärandet mellan träffarna, för att ni ska få ut så mycket som möjligt av deltagandet i lärprojektet. Det handlar också om att ta till vara erfarenheter och perspektiv – vi kommer att använda resultaten av er hemarbete när vi ses.

Vi rekommenderar er att ta hjälp av varandra och jobba i grupper, och skicka in en redovisning per grupp. För samtliga uppgifter gäller att ni själva väljer det format som ni tycker passar att redovisa i och ni anpassar ambitionsnivå och tillvägagångssätt så att det blir meningsfullt för er.

Skicka redovisningen till karin.botas@skl.se senast tisdag 5 mars. Ange vilka som ingår i gruppen. Det är viktigt att ni lämnar in i tid så att vi hinner ta hand om ert arbete.

Det finns fyra olika undersökande uppgifter att välja mellan:

  • Kartlägg olika geografier i din region
  • Normkritisk läsning av styrdokument
  • Hitta goda exempel
  • Lär dina kollegor

Här kan du läsa mer:”Instruktioner hemuppgift inför ws2”