Framsynsgruppen WS IV

Framsynsgruppens fjärde workshop har temat Att arbeta med förändring – experiment, labb och förändringsledarskap. 

Vi träffas den 23-25 oktoberFolkets hus i Göteborg. Vi börjar på tisdag 23 oktober kl. 12 med lunch, och slutar på torsdag kl 15 med kaffe.
På torsdagen deltar också Ledarseminariet.

På programmet för ws 4 står bland annat:

  • Manage your future. Christian Bason, vd för Danish design center och tidigare chef för Mindlab, talar om behovet av strategisk framsynskompetens och förändringsledarskap. Läs mer om Christian här.
  • Experimental Finland. Virve Hokkanen och Jenni Lahtinen från finska regeringskansliet berättar om Finlands satsning på policyexperiment.
  • Från design-labb och innovation till sociala rörelser, föreställningsförmåga och resiliens. Per-Anders Hillgren, forskare inom interaktionsdesign, framtidsfrågor, Living labs mm vid Malmö universitet.
  • Filosofiska rummet: Framtidens demokrati. Ett samtal om demokratins utveckling och utmaningar fram till 2050.
  • Det blir Metodverkstad med möjlighet att själv prova på att labba och experimentera, bland annat med:
  • Vi sammanfattar framsynsprocessen hittills och vår följeforskare Kateryna Pereverza, KTH, presenterar sin studie: Region 2050 as a transition initiative.
  • Vi diskuterar också nästa steg: Hur implementerar det vi lärt oss om framsynsmetodik i den ordinarie planeringen?

Inbjudan med detaljerat program kommer i slutet av september. Men anmäl dig redan nu på knappen till höger.

Framsynsgruppens hemuppgift inför workshop 4 är att göra en strategi och handlingsplan för den egna organisationens kommande framsynsarbete. Det kan vara för hela, eller delar, av organisationen. Maila hemuppgiften senast den 1 oktober till Anton Ternström.

Vi ses i Göteborg!